Een kerkgemeenschap is een soort familie waarin je mag ervaren dat je er niet alleen voor staat. Je zorgt voor elkaar, leeft met elkaar mee en bidt voor elkaar. Pastoraat komt van ‘pastor’, herder. Jezus is dé goede herder, die voor zijn kudde zorgt en zelfs zijn leven geeft voor zijn schapen. Pastoraat is: zorgen voor elkaar in zijn naam.


De PG Drachten is verdeeld in vier pastorale deelgebieden. De pastorale zorg is in deelgebied Zuid is als volgt georganiseerd:

  • Eerstelijns pastorale zorg: Er zijn in deelgebied Zuid ongeveer 65 contactpersonen die vanuit 6 secties 'eerstelijns' pastorale zorg verlenen. Zij helpen u om contact met de kerk te leggen en te onderhouden. U bent ingedeeld bij één van de contactpersonen. Zij komen een paar keer per jaar bij u langs om u kerkelijke post te overhandigen zoals uitnodigingen of kerkbalans. Ook komen ze graag langs bij vragen over de kerk, bijzondere omstandigheden of 'zomaar'. Zij kunnen u doorverbinden met uw predikant, ouderling of het kerkelijke bureau. In de tehuizen zijn aparte pastorale teams met:
  • Tweedelijns pastorale zorg. Daarnaast verzorgen uw predikant en de bezoekouderlingen de zogenaamde 'tweedelijns' pastorale zorg. U kunt bij hen terecht als u een extra steuntje in de rug nodig hebt of verder wilt doorpraten over vragen rondom geloof en kerk, als er sprake is van ernstige ziekte of overlijden, bij geboorte of doop, etc.

De alleroudsten (85 plussers) worden eens in de paar jaar standaard bezocht door de predikant.

Het verzorgingshuis Rispinge heeft eigen ouderlingen en contactpersonen. Op dit moment is er een vacature geestelijke verzorging en kan een beroep worden gedaan op de predikant van deelgebied Zuid.

Neem gerust contact op met:

Predikant
Ds. Peter Smilde
Mobiel: 06 41931040
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.